Gratis VPN: Her er de 3 bedste udbydere på markedet

Gratis VPN

Der er efterhånden utroligt mange forskellige VPN-tjenester at vælge imellem. De fleste af dem koster en fast månedlig pris, men der kommer faktisk også flere og flere gratis tjenester på markedet.

Gratis VPN-tjenester er dog ofte af mere eller mindre svingende kvalitet, og de kan på ingen måde måle sig med de betalte tjenester – hverken i forhold til sikkerhed, anonymitet eller hastighed.

De fleste gratis VPN-tjenester er faktisk decideret usikre og mildest talt ubrugelige. Mange af dem tjener penge ved at videresælge brugernes data.

Andre håndterer data på en usikker måde eller benytter sig af krypteringsmetoder, der nemt kan hackes.

Derfor er det vigtigt, at du ikke bare installerer den første og bedste tjeneste, der dukker op i en Google-søgning.

Herunder har vi lavet en top 3 over de bedste gratis VPN-tjenester på markedet. De er alle sammen begrænsede i forhold til betalte tjenester på hver deres måde. Men fælles for dem alle er, at anonymiteten og sikkerheden er høj, og ingen af dem videresælger brugernes data.

NB: Hvis du skal bruge en VPN til at streame film og serier, så bør du kraftigt overveje at vælge en betalt løsning. Hastigheden hos de gratis udbydere er simpelthen ikke høj nok til, at man kan streame uden afbrydelser.

1. TunnelBear

Tunnelbear vpn

Tag ikke fejl af TunnelBears tegneserieagtige og lidt barnlige design – det er en seriøs VPN-tjeneste med sikkerhed og anonymitet i top.

TunnelBear logger ikke nogen som helst oplysninger om brugernes aktivitet, og firmaet bruger krypteringsprotokollen OpenVPN, der går for at være den allersikreste krypteringsprotokol.

Ydermere er TunnelBear helt fri for reklamer, og tjenesten giver dig mulighed for at vælge mellem servere i 20 forskellige lande, inklusive Danmark, USA og Tyskland.

Hastigheden er meget høj, og i princippet kan du sagtens bruge TunnelBear til at streame film og serier, men desværre er der en begrænsning på 500MB data om måneden, hvilket svarer til ca. én film i HD-kvalitet. Dog har du mulighed for at få 1GB ekstra data om måneden, hvis du deler TunnelBears side på Twitter.

Du kan besøge TunnelBear her.

2. CyberGhost

Cyberghost gratis vpn

Rumænske CyberGhost er en af de største VPN-udbydere på markedet, og ligesom hos TunnelBear er sikkerheden og anonymiteten helt i top.

Firmaet benytter sig ligeledes af krypteringsprotokollen OpenVPN, og man logger ikke brugernes aktivitet på nogen måder.

Modsat TunnelBear har CyberGhost ikke nogen begrænsning på, hvor mange data du kan bruge, men desværre er hastigheden forholdsvis lav, og du bliver automatisk logget ud efter tre timers brug.

CyberGhost giver dig mulighed for at vælge mellem servere i 14 forskellige lande, inklusive USA, Tyskland og Storbritannien, men desværre stiller man ikke danske servere til rådighed.

Du kan besøge CyberGhost her.

3. Hide.me

Hide.me gratis version

Malaysiske Hide.me er ligesom Cyberghost en af de største VPN-udbydere på markedet, men desværre er sikkerheden ikke helt lige så høj.

Hide.me logger ikke brugernes aktivitet, men desværre bruger man ikke krypteringsprotokollen OpenVPN. I stedet for giver man brugerne mulighed for at vælge mellem PPTP, L2TP, SSTP, IKEv1 og IKEv2.

Alle disse krypteringsprotokoller er dog ret sikre, lige med undtagelse af PPTP, som har en række sikkerhedshuller, der gør den sårbar over for hackere.

Hide.me giver 2GB gratis dataforbrug om måneden, men desværre er udvalget af servere ret begrænset. Man stiller nemlig kun servere til rådighed i Canada, Holland og Singapore.

Du kan besøge Hide.me her.

Gratis VPN: Her er de 3 bedste udbydere på markedet
4.42 (88.33%) 12 votes

2 Comments

  1. Jeg har lige et spørgsmål i forhold til tunnelbear. Kan man få 1GB gratis data hver måned, eller er det kun en enkelte gang man kan bruge dette trick?

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*