Anmeldelse af TunnelBear VPN

Tunnelbear vpn

Lad ikke det tegneserieartige og lidt barnlige design snyde dig – TunnelBear er en meget seriøs og konkurrencedygtig VPN-udbyder. Det canadiske firma blev grundlagt tilbage i 2001, og siden begyndelsen har målet været at skabe en brugervenlig og simpel VPN-tjeneste, som værner om sikkerhed og anonymitet, hvilket man må sige er lykkedes.

Vi har kigget TunnelBear efter i sømmene og anmeldt tjenesten.

Sikkerhed og anonymitet

Når det kommer til anonymitet, ligger Tunnelbear helt i top. Firmaet fører nemlig en stram ”No Log-politik”, hvilket vil sige, at de ikke gemmer nogen som helst oplysninger om brugernes aktivitet på tjenesten. Dette gælder både for den gratis og betalte version.

På den tekniske side benytter Tunnelbear sig af to forskellige krypteringsprotokoller: Hvis du benytter tjenesten igennem Windows, Mac eller Android, vil krypteringen ske gennem OpenVPN. Benytter du derimod tjenesten gennem iOS-enheder (iPhone og iPad), vil krypteringen ske ved hjælp af IPSec/IKEv2.

OpenVPN går for at være den sikreste af alle krypteringsprotokoller, men den fungerer desværre ikke optimalt på iOS-enheder. IPSec/IKEv2 er dog også en meget sikker krypteringsprotokol, så den du man ikke være nervøs for at bruge.

Kill Switch

Som supplement til deres kryptering, har Tunnelbear også en såkaldt ”Kill Switch” der automatisk lukker din internetforbindelse, hvis du, mod forventning, skulle miste forbindelse til VPN-serveren. Dette gør, at din rigtige IP-adresse ikke bliver afsløret, selvom der skulle ske et teknisk uheld.

GhostBear

Udover det, har Tunnelbear også en smart og ret unik funktion kaldet GhostBear, som skjuler, at du bruger en VPN-forbindelse overfor din internetudbyder.

Du kan selv slutte GhostBear til og fra, men den gør i princippet ikke din forbindelse mere sikker. Funktionen er udelukkende skabt til at hjælpe brugere, der ikke kan oprette forbindelse til TunnelBear fordi deres internetudbyder aktivt blokerer for brugen af VPN-forbindelser, hvilket desværre sker i lande som Iran og Kina, hvor staten bekæmper brugen af VPN-forbindelser for, at kunne kontrollere internettet.

Servere og features

Udvalget af servere hos TunnelBear

TunnelBear har desværre kun servere i 20 forskellige lande, hvilket er ret få, hvis man sammenligner med mange andre VPN-tjenester i den prisklasse, men de har servere i de mest populærere lande (inklusiv Danmark), og de udvider løbende.

Hvis du ikke har nogen præferencer i forhold til det land, som du opretter forbindelse igennem, så har TunnelBear en smart funktion kaldet Auto Tunnel, der automatisk vælger den hurtigste server for dig.

Blokkeret for torrenting

TunnelBear tillader desværre ikke, at man downloader torrents på deres servere – både lovligt og ulovligt. Det skyldes, at de ellers, pga. canadisk lov, ville blive pålagt at logge brugernes aktivitet.

TunnelBear er altså ikke et godt valg, hvis du primært skal bruge en torrent vpn.

Mange platforme

TunnelBear understøtter alle de store platforme såsom Mac, Linux, Windows, Android og iOS (iPad og iPhone). De yder dog kun begrænset support til Linux brugere.

Derover det kan tjenesten også bruges til en masse andre enheder, eksempelvis nye spillekonsoller, Apple TV og diverse routere.

Fem samtidige forbindelser

Du kan downloade TunnelBear til så mange enheder, du vil, og du kan bruge den på fem enheder ad gangen, hvilket gør den ideel til deling mellem venner eller familie.

Support

TunnelBear har en dedikeret hjælpesektion, hvor du kan finde artikler og guides til at løse de mest almindelige problemer og opsætte diverse enheder.

Derudover kan du også kontakte firmaet direkte, hvis du har et problem. Desværre er den eneste måde, at gøre det på via en online kontaktformular, hvor de svarer indenfor en dag.

En live-chat funktion, som mange andre VPN-udbydere har, ville helt klart have været at foretrække.

Pris

Tunnelbears priser

TunnelBear giver dig mulighed for at vælge mellem tre forskellige Abonnementer: Little, Giant og Grizzly.

Little er TunnelBear’s gratis version, som er begrænset til et månedligt forbrug på 500MB – du har dog mulighed for at få 1GB mere hver måned, hvis du deler deres side på Twitter.

Giant giver ubegrænset data forbrug til en månedlig pris på 8 dollars.

Grizzly giver dig også ubegrænset dataforbrug, men her betaler du 50 dollas for et helt år ad gangen, hvilket giver en månedlig pris på ca. 4,16 dollars.

Betalingen kan ske igennem PayPal eller en lang række af de mest udbredte betalingskort. Du kan også vælge at betale med Bitcoins, hvilket gør betalingen fuldstændigt anonym.

Konklusion

TunnelBear er en VPN-udbyder med sikkerhed og anonymitet helt i top. udvalget af servere er ret begrænset, men de har servere i de mest populære lande (inklusiv Danmark). TunnelBear tillader desværre ikke at man downloader torrents, og de har ikke en live-chat funktion til support. Prismæssigt ligger de i den lave ende for en udbyder i den klasse, og de tilbyder endda også en gratis version, som kun er begrænset i forhold til dataforbruget.

Alt i alt er det en glimrende udbyder, hvis du altså ikke lige påtænker, at skulle downloade torrents anonymt eller tilgå servere i mere eksotiske lande, såsom Panama og Cayman Islands.

Du kan besøge TunnelBear her.

" />
9.2 Vurdering
For
- Ingen datalogning
- Stærk kryptering
- Meget brugervenlig
- Bred understøttelse
- 5 samtidige forbindelser
- Kill Switch funktion
- Gratis prøveversion
Imod
- Blokeret for torrenting og P2P
- Kun servere i 20 forskellige lande
- Ingen live chat support

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*