NordVPN anmeldelse

NordVPN test

Opsummering: Panama-baserede NordVPN har i mange år gået for at være en af markedets allerbedste VPN-udbydere – og det må man sige, at tjenesten bestemt stadigvæk er. NordVPN fører nemlig en stram ”No Log-politik”, og kombineret med super-stærk AES 256 bits-kryptering skaber det en meget sikker og anonym tjeneste. Ligeledes har NordVPN et af markedets allerstørste udvalg af servere. Faktisk stiller de hele 2.254 højhastighedsservere, fordelt i 56 lande, til rådighed.

Samlet vurdering:

Fordele

  • Bundstærk krypteringsstandard
  • Stram ”No Log-politik”
  • Høj hastighed
  • Kæmpe serverudvalg
  • Servere kan bruges til Netflix og P2P
  • Hele 6 samtidige forbindelser
  • Hurtig og nem adgang til TOR-netværket

Ulemper

    • Ingen telefonsupport
    • Pris i den høje ende
    • Ingen gratis prøveperiode

Besøg NordVPN

Sikkerhed og anonymitet

NordVPN har hovedsæde i Panama, hvilket betyder, at tjenesten ikke er pålagt at logge – og i værste tilfælde videregive informationer om brugernes færden.

Panama har nemlig, som et af de få lande i verden, stadigvæk ikke nogen love, som pålægger VPN-udbydere at gemme og videregive informationer om brugerne.

NordVPN gør det da også meget klart i deres privacy policy, at de fører en stram ”No Log-politik”.

Our top priority is customer data security. Operating under the jurisdiction of Panama allows us to guarantee our no logs policy, which means that your activities while using the privacy solutions created by NordVPN.com are not monitored, recorded, logged, stored or passed to any third party.

Selve krypteringen sker igennem AES (Advanced Encryption Standard) 256 bits OpenVPN, hvilket er den samme standard, som det amerikanske militær benytter sig af.

NordVPN understøtter også alle de andre mest gængse krypteringsprotokoller såsom SSTP, PPTP og L2TP, men det anbefales at bruge OpenVPN, da den i langt de fleste tilfælde er den sikreste og hurtigste.

Der tilbydes også en ekstra sikkerhedsforanstaltning – som er ret unik – kaldet ”Double VPN”, som krypterer dine data to gange.

I praksis giver det dog ikke den store sikkerhedsmæssige gevinst, da almindelig éngangskryptering stort set er umulig at bryde. Til gengæld bliver hastigheden forringet, da trafikken skal passere igennem to VPN-servere i stedet for en enkelt.

NordVPN har også en indbygget sikkerhedsforanstaltning, kaldet CyberSec, som automatisk blokerer malware-inficerede hjemmesider. CyberSec fungerer samtidig også som en ret effektiv ad-blokker, der automatisk skjuler irriterende reklamer.

Derudover er NordVPN også udstyret med en lang række andre sikkerhedsfunktioner.

Her kan eksempelvis nævnes automatisk Kill Switch, som lukker din internetforbindelse ned, hvis du, mod forventning, skulle miste forbindelsen til VPN-serveren. Dermed bliver din rigtige IP-adresse aldrig lækket til uvedkommende.

 

Servere og features

Serverudvalg hos NordVPN

NordVPN har et verdensomspændende netværk af lynhurtige servere. Faktisk har de hele 2.254 servere, fordelt i 56 lande – inklusive 35 i Danmark, hvilket er højere end nogen anden VPN-udbyder.

Hvis du ikke har nogen landepræferencer, men bare skal bruge den hurtigste server, har NordVPN en smart funktion, kaldet Connection wizard button, som automatisk forbinder dig til den server, som p.t. er allerhurtigst.

Nogle af deres servere kan, modsat mange andre VPN-tjenester, stadigvæk benyttes til at downloade torrents og streame det amerikanske Netflix.

Tre dedikerede TOR-servere

NordVPN har også tre dedikerede TOR-servere, hvor du nemt og hurtigt kan komme på TOR-netværket – helt uden at skulle bruge den dedikerede Tor-browser.

Indbygget Smart DNS

En anden fed feature ved NordVPN er den indbyggede Smart DNS, der ligesom en VPN kan snyde hjemmesider til at tro, at brugeren befinder sig i et helt andet land.

Men modsat en VPN krypterer en Smart DNS ikke forbindelsen – og dermed bliver forbindelsen hurtigere og bedre til at streame film uden buffering problemer.

Dette sker dog på bekostning af anonymiteten og sikkerheden, og du skal derfor kun bruge det, hvis du udelukkende skal streame geo-blokeret indhold og ikke har brug for en sikker og anonym forbindelse.

 

Bred understøttelse  

NordVPN understøtter alle de store platforme såsom Windows, Mac, Linux, Chrome OS, Android og iOS (iPhone og iPad).

Ligeledes kan tjenesten bruges til et hav af andre enheder, eksempelvis PS4, Apple TV og diverse routere.

 

Support

NordVPN har en dedikeret hjælpesektion, hvor du kan finde artikler og guides til at løse de mest almindelige problemer og opsætte diverse enheder.

Derudover har de også et glimrende supportteam, som står klar til at hjælpe 24/7, via enten livechat, e-mail, facebook eller Twitter. Det eneste, der mangler, er telefonsupport.

 

Pris

Priser

Med en månedlig pris på lige knap 75 kr. ligger NordVPN i den høje ende, men den falder til ca. 36 kr., hvis du betaler for et år ad gangen, eller ca. 20 kr., hvis du betaler for to år.

NordVPN tilbyder desværre ikke en gratis prøveperiode, Men du har mulighed for at få pengene refunderet inden for 30 dage, hvis du ikke skulle være tilfreds.

Du kan besøge NordVPN her.

" />
10 Vurdering

Hvis du vil se nærmere på andre alternativer til NordVPN, kan du med fordel læse denne VPN test, som vi netop har udgivet her på VPNzonen.

8 Comments

  1. GIver Double VPN overhovedet nogen reel forskel når det kommer til stykket?

  2. Hej,

    Har efterhånden læst flere Nordvpn test rundt omrkring på nettet – og de er allesammen positive.

    Jeg er dog i tvivl om jeg skal vælge ExpressVPN eller NordVPN?

  3. kan Nordvpn også bruges til en samsung tablet med Android

  4. Fungerer den også med Linux, eller er det kun PC og mac computere?

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*