Sådan installerer du (helt enkelt) en VPN på dit Android TV

VPN på et Android TV

Hvis du gerne vil have endnu mere ud af dit Android TV eller din Android TV-box, bør du kraftigt overveje at investere i en VPN-tjeneste. En VPN kan nemlig åbne op for en lang række udenlandske streamingtjenester, der ellers er geoblokeret i Danmark.

Men udenlandske streamingtjenester er ikke det eneste, som en VPN kan åbne op for.

Befinder du dig udlandet, kan en VPN nemlig også åbne op for stort set alle danske TV-kanaler og streamingtjenester – eksempelvis DR TV, TV2 Play og Viaplay.

Hvad er en VPN – og hvordan fungerer den?

Når du bruger en VPN-forbindelse, så opretter du forbindelse gennem en ekstern server, der kan stå et hvilket som helst sted i verden.

Dermed kan du ”snyde” hjemmesider, apps og streamingtjenester til at tro, at du befinder dig et helt andet sted i verden – eksempelvis i USA.

Derudover krypterer og anonymiserer en VPN også din internetforbindelse, så den bliver langt mere sikker og fuldstændig anonym.

Hvilken VPN skal jeg vælge til mit Android TV?

Når du skal vælge en VPN-udbyder til dit Android TV eller box, er det især vigtigt at kigge efter disse fire ting:

→ Hastighed: VPN-forbindelsen skal være lynhurtig, så der ikke opstår irriterende afbrydelser, når du streamer

→ Serverudvalg: Serverudvalget skal gerne være stort, så der altid er servere til rådighed, som hverken er nede eller overbelastede

→ Sikkerhed: Tjenesten skal ikke logge informationer om din brug af tjenesten, og krypteringen skal være stærk (helst AES 256 bits OpenVPN)

→ Dedikeret app: Tjenesten skal have en dedikeret app til Android TV. Ellers skal du bøvle med at opsætte tjenesten på din router

Der findes flere gode VPN-udbydere, der opfylder ovenstående punkter ret godt, men det er alligevel vores klare anbefaling, at du vælger udbyderen NordVPN.

NordVPN er nemlig en af markedets absolut hurtigste udbydere, og samtidig er det også den, der stiller flest servere til rådighed.

Faktisk stiller NordVPN lidt over 4.500 servere til rådighed i 62 lande, hvilket må siges at være ret imponerende.

NordVPN’s dedikerede Android TV-app er desuden super brugervenlig, og tjenesten kan bruges på hele seks enheder ad gangen, hvilket gør den ideel til deling.

Derudover er NordVPN også en af de eneste tilbageværende VPN-tjenester, der ikke er blevet blokeret af Netflix, BBC og Hulu.

I den seneste tid har disse streaminggiganter nemlig ført en indædt kamp mod VPN-tjenester, og det er faktisk lykkedes dem at blokere for langt størstedelen.

Sådan bruger du NordVPN på dit Android TV

Det er heldigvis super nemt og hurtigt at komme i gang med at bruge NordVPN på Android TV – selv for ikke-tekniske personer.

1. Tilmeld dig NordVPN her

2. Åben Google Play Store på dit TV eller box og søg efter NordVPN

3. Download appen og log på med dine brugeroplysninger

NordVPN på en Android TV Box

4. Tryk på ”Quick Connect” eller vælg en specifik server (eksempelvis en amerikansk, hvis du vil tilgå en amerikansk streamingtjeneste)

Det var det – du har nu åbnet op for et hav af nye muligheder på dit Android TV!

Til slut er det værd at nævne, at du også kan bruge din NordVPN-konto på et væld af andre enheder.

Her kan eksempelvis nævnes PC, Mac, Linux, Android og iOS (iPhone, iPod og iPad).

Du kan læse mere om NordVPN her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*