Kina ulovliggør VPN-forbindelser

Kinesiske flag

Det kommer næppe som et chok for nogen, at det kinesiske internet er stærkt censureret og overvåget af det kommunistiske regime.

Siden 1997 har internettet i Kina været underlagt den såkaldte ”Great Firewall”, som er et ekstremt omfattende overvågnings- og blokeringssystem, der forhindrer kineserne i at få adgang til hjemmesider, som regimet anser som skadelige.

Ifølge Greatfire.org er 171 ud af de 1.000, på verdensplan, mest populære hjemmesider blokeret i Kina, eksempelvis Google, Facebook og Twitter.

For at tilgå disse blokerede sider er de kinesiske borgere nødt til at bruge en såkaldt VPN-forbindelse, men det har regimet netop ulovliggjort.

Ifølge regimet er det for at ”styrke cyberspace-informationssikkerheden”, men motivet et næppe så nobelt, og timingen er heller ikke helt tilfældig.

Kina skal nemlig snart afholde det kommunistiske partis 19. kongres, hvor der skal gøres status og fastlægges en politik for de kommende fem år.

Ifølge The Washington Post er det dog uklart, hvordan regeringen i praksis vil gennemføre eller håndhæve den nye lov.

6 Comments

  1. Hvad sker der mon så med opera VPN – den er da ejet af kinesere, ikk?

  2. Det må sgu være lidt stramt at være kinesisk internet bruger

  3. Jens Christiansen siger:

    Så fik de lige indskrænket deres frihed endnu mere…. Sørgeligt!

  4. Kn heller ikke rigtigt se hvordan de vil håndhæve den lov i praksis

  5. Jeg besøgte Kina for 2 uger siden og der kunne jeg sagtens bruge Express VPN til at besøge Facebook, de har nok lidt et problem når det kommer til at håndhæve loven – heldigvis!

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*