Putin slår ned på VPN-forbindelser

Putin

I januar måned forbød det kinesiske regime brugen af VPN-forbindelser – og nu går Rusland i Kinas fodspor. Den russiske præsident, Vladimir Putin, har nemlig netop underskrevet to love, som forbyder indbyggerne at bruge VPN-forbindelser og andre anonymiseringstjenester.

Den første lov, som træder i kraft senere i år, ulovliggør værktøjer, som giver adgang til indhold på nettet, der ellers er blokeret af regeringen. Dette betyder, at al brug af VPN-forbindelser, proxyer og Tor-netværket med ét bliver strafbart.

Den anden lov, som træder i kraft i starten af næste år, forbyder brugen af anonyme chat apps såsom What App og Signal.

Lovene skal, ifølge den russiske regering, standse udbredelsen af ekstremistisk indhold, men adskillige NGO’er, inklusive Amnesty International, har allerede været ude at kritisere lovgivningen for at være endnu en metode til at indskrænke den helt almindelige russers frihed.

Næppe nogen nævneværdig effekt

Folk med en anelse teknisk snilde vil dog stadigvæk være i stand til at omgå VPN-blokeringerne, og derfor vil det næppe have den store effekt på terrorvirksomhed eller andre former for kriminalitet.

Hvis man virkelig er motiveret for at skjule noget, så kan man stadigvæk sagtens gøre det – det bliver bare en smule mere bøvlet.

Du kan læse mere om de kontroversielle love her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*