Derfor skal du for alt i verden undgå Hola VPN

Hola VPN

Hola har i lang tid været en af de mest downloadede tilføjelser til Chrome-browseren, og mange danskere har brugt den til at få adgang til den amerikanske udgave af Netflix.

Umiddelbart kan man godt forstå populariteten, for på overfladen virker Hola som den perfekte VPN-tilføjelse – den er brugervenlig, har et stort udvalg af servere og så er den fuldstændig gratis – eller er den nu også det?

Som regel er intet gratis – og det gælder især for de såkaldte ”gratis” VPN-udbydere, som altid henter betalingen andre steder end ved brugerbetaling.

Dette sker for det meste igennem reklamer, men Hola har virkelig formået at gå skridtet videre.

Hola henter nemlig indtjeningen ved at stjæle båndbrede og internetadgang fra deres brugere for derefter at sælge det videre igennem deres søsterselskab Luminati.

Dette betyder, at din computer og internetforbindelse kan blive misbrugt til ulovlige ting – og alle sporene vil føre direkte tilbage til dig.

Eksempelvis er Luminati blevet brugt til at købe en masse båndbredde fra intetanende brugere og udføre et såkaldt DDOS-angreb på webstedet 8chan.

Sådan fjerner du Hola

Hvis du har Hola installeret, er det vores klare anbefaling, at du hurtigst muligt fjerner den, så din båndbredde ikke bliver udnyttet af IT-kriminelle.

Det er heldigvis meget enkelt at gøre!

Du skal blot højreklikke på Hola-ikonet oppe i højre hjørne og vælge ”Remove from Chrome”.

Sådan fjerne du Hola VPN

 

Hvis du er på udkig efter en VPN – med sikkerheden i orden – som du kan bruge til at streame det amerikanske Netflix, kan du med fordel læse denne artikel.

 

3 Comments

  1. Gælder det også for Holas plugin til firefox browseren? Altså det at den “stjæler” brugernes båndbrede 🙁

  2. Skræmmende læsning!

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*