Er det lovligt at bruge en VPN?

Hacker bag PC

Mange har desværre stadigvæk den opfattelse, at VPN-forbindelser kun er noget, som hætteklædte hackere og andre IT-kriminelle bruger – og derfor må det da helt sikkert være dybt ulovligt.

Dette er dog heldigvis ikke tilfældet – det er nemlig fuldt ud lovligt at bruge en VPN.

Der findes selvfølgelig desværre mennesker, der bruger VPN-forbindelser til ulovlige formål, men disse udgør i dag kun en lille minoritet af alle VPN-brugere.

VPN-forbindelser har nemlig mange fuldstændig lovlige anvendelsesmuligheder.

Her kan eksempelvis nævnes:

› Beskyttelse af personfølsomme oplysninger: En traditionel internetforbindelse er sårbar over for hackere, som forholdsvis nemt kan opsnappe ting som kontooplysninger og CPR-numre.

En VPN-forbindelse gør dette tæt på umuligt, da alle dine data blive krypteret og dermed ulæselige for uvedkommende.

› Undgå målrettede reklamer: Hvis du er træt af målrettede reklamer, som ”forfølger” dig på tværs af hjemmesider og elektroniske enheder, kan du med fordel bruge en VPN.

En VPN gør det nemlig umuligt for webshops og tjenester som Google at spore dig.

› Tilgå geo-blokerede streamingtjenester: Udvalget hos de store streamingtjenester som eksempelvis Netflix er desværre ret begrænset herhjemme, sammenlignet med USA.

Men hvis du tilgår tjenesterne igennem en VPN-server i USA, vil du blive præsenteret for det samme indhold som en amerikaner.

Du kan læse mere om, hvordan du kan bruge en VPN til at streame det amerikanske Netflix, her.

Et forbud mod VPN-forbindelser vil svare til et forbud mod selve internettet, da det også potentielt kan bruges til ulovlige formål.

Ikke alle lande tillader VPN-tjenester

Selvom det er lovligt at bruge VPN-forbindelser i Danmark, forholder det sig stik modsat i en lang række andre lande.

Her kan eksempelvis nævnes Kina, Rusland og Iran.

I disse lande er det strafbart at bruge en VPN-forbindelse, da regimerne gerne vil kontrollere nettet og forhindre indbyggerne i at få adgang til kritiske hjemmesider og vestlige sociale medier.

Hvilken VPN skal jeg vælge?

Der findes efterhånden flere gode VPN–udbydere på markedet, men det er alligevel vores klare anbefaling, at du vælger NordVPN.

NordVPN er nemlig en glimrende VPN på alle tænkelige områder.

Tjenesten er lynhurtig, serverudvalget er kæmpestort (faktisk markedet allerstørste) og brugervenligheden er helt i top.

Firmaet gemmer heller ingen oplysninger om brugernes færden på tjenesten, og krypteringen sker igennem 256-bit AES, hvilket er den samme bundstærke krypteringsprotokol, som det amerikanske militær bruger.

Du kan læse mere om NordVPN, her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*