Anmeldelse af VPNArea

VPNArea

Opsummering: VPNarea har haft problemer med en del nedetid på sine servere, men dette problem er løst, og i dag er det en meget solid VPN-udbyder med et højt udvalg af servere og bred understøttelse af diverse enheder. Anonymiteten og sikkerheden er høj, omend det stadigvæk er en smule tvivlsomt, om schweiziske VPN-udbydere ligger under for landets logningsdirektiv. Supportmæssigt kunne man godt have ønsket en 24/7-dækning, men når det er sagt, så svarer firmaet for det mest inden for fire timer, og det tilbyder endda at logge på din computer og fikse problemet for dig.

Samlet vurdering:

Fordele

  • Stærk kryptering
  • Stort udvalg af servere
  • Bred understøttelse
  • Hele 6 samtidige forbindelser
  • Bitcoins som betalingsmiddel

Ulemper

  • En smule usikkerhed om placering i Schweiz
  • Ingen 24/7 support
  • Ingen gratis prøveperiode

 

Sikkerhed og anonymitet

Som sagt ligger VPNAreas datacenter i Schweiz, og det vil måske bekymre nogen. Landet kræver nemlig, at alle internettjenester registrerer og gemmer al brugernes aktivitet i seks måneder.

Det er dog ikke helt klart, om disse regler også gælder for VPN-forbindelser, som ofte ligger i en gråzone, men VPNArea mener, at reglerne ikke gælder for VPN-udbydere.

Uddrag fra deres FAQ

Om det er rigtigt, er svært at sige med 100% sikkerhed, men så vidt vides har der endnu ikke været nogen sager, hvor VPNArea har udleveret oplysninger til de schweiziske myndigheder.

Kryptering

VPNArea giver brugerne mulighed for at vælge mellem krypteringsprotokollerne OpenVPN, L2TP, og PPTP.

PPTP har en række sikkerhedshuller, og derfor bør du som hovedregel altid vælge OpenVPN eller L2TP.

OpenVPN går for at være den sikreste krypteringsprotokol af dem alle, men L2TP er en anelse hurtigere og dermed ideel til streaming.

Indbyggede sikkerhedssystemer

VPNArea har en lang række indbyggede sikkerhedssystemer, som er med til at gøre tjenesten endnu mere sikker.

Her kan især nævnes Killswitch og Auto IP Changer:

Killswitch lukker automatisk din internetforbindelse, hvis du, mod forventning, skulle miste forbindelsen til VPN-serveren. Dermed bliver din rigtige IP-adresse ikke afluret, selvom der skulle ske en fejl.

Hvis du slutter Auto IP Changer til, så skifter din IP-adresse automatisk inden for et tidsinterval, som du selv vælger, eksempelvis 5 minutter. Dette gør det praktisk talt umuligt for andre at følge din aktivitet.

Servere og features

Udvalget af servere hos VPNArea

Dér hvor VPNarea for alvor brillerer, er på serverområdet. Firmaet har nemlig over 200 servere fordelt i 68 forskellige lande – og man udvider hele tiden.

Man har selvfølgelig servere de mest almindelige steder såsom i USA, Canada og Storbritannien, men firmaet har også servere i lande som Rusland, Kina, Saudi-Arabien, Sydkorea og Danmark.

Andre platforme

VPNarea understøtter bredt alle de store platforme såsom Windows, Mac, Linux, Chrome OS, Android og iOS (iPhone og iPad).

Derudover kan tjenesten også bruges til et hav af andre enheder, eksempelvis Apple TV og diverse routere.

Op til seks enheder ad gangen

Du kan downloade VPNarea til så mange enheder, du vil, og du kan bruge den på hele seks enheder ad gangen, hvilket er mange i forhold til de fleste andre VPN-udbydere. Det gør også, at du sagtens kan dele tjenesten med familie eller venner.

Support

VPNarea kan kontaktes gennem live chat, Skype eller e-mail. Desværre er firmaets kundeservices ikke bemandet 24/7, men man svarer for det meste inden for fire timer.

Derudover har VPNarea et ret omfattende arkiv af guides og supportartikler til at løse de mest almindelige problemer og opsætte diverse enheder.

Hvis du har et problem, som du ikke kan løse, så tilbyder firmaet også at logge på din computer ved hjælp af fjernbetjeningssoftware og løse problemet for dig – selvfølgelig kun, hvis du giver tilladelse til det.

Pris

Priser hos VPNarea

Med en månedlig pris på næsten 10 dollars ligger VPNarea på det samme prisniveau som andre VPN-udbydere i den klasse.

Man kan dog spare hele 49%, hvis man betaler for et år ad gangen, og dermed vil den månedlige pris ligge på lidt under 5 dollars, hvilket er i den lave ende for en VPN-udbyder i den klasse.

VPNarea tilbyder desværre ikke en gratis prøveperiode, hvor man kan teste tjenesten. Til gengæld kan man få pengene refunderet, hvis man fortryder købet inden for syv dage.

Betalingen kan ske gennem PayPal eller en lang række af de mest populære betalingskort, men du kan også vælge at betale med Bitcoins, hvilket gør betalingen fuldstændig anonym.

Du kan besøge VPNarea her.

" />
9.2 Vurdering

2 Comments

  1. Skal man selv slutte killswitch til eller sker der automatisk?

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*